Home » Blog » Seo tips » Tips voor SEO

Tips voor SEO

de-beste-seo-tipsNatuurlijk is het mogelijk om zelf hier en daar iets aan SEO te doen.
Beschik je over een eigen website en wil je graag eerst zelf proberen om je positie in Google hoger te krijgen? Dan zijn hier een aantal SEO tips!
Houd er wel rekening mee dat je niet alles wat op internet staat moet geloven.

Allereerst, veel informatie is tegenwoordig niet meer up-to-date. Dit komt doordat Google
constant het algoritme van de zoekmachine verbeterd, en de tricks die mensen toepassen om dit ritme te beïnvloeden gaan steeds slechter werken.
Zo heeft Google diverse richtlijnen waar mensen zich aan moeten houden.
Wanneer je dit niet doet dan kun je wellicht een “Google Penalty” ontvangen waardoor je website veel verder daalt in positie of zelfs helemaal verwijderd wordt uit de zoekmachine.

Wij bieden je de beste SEO tips aan die niet alleen voor een korte periode werken maar ook voor de aankomende tijd.
Deze tips over SEO zijn extra waardevol en voldoen aan de richtlijnen van Google.

De eerste SEO tip: kwaliteithandige-seo-tips

Het is belangrijk dat de content van je website van kwaliteit is. Vraag jezelf eens af: waarom zou Google de keuze maken om jouw website hoger te plaatsen in de zoekresultaten terwijl jouw informatie niet relevant is. Hoe relevanter de informatie is, hoe meer kans je hebt dat de website zal stijgen.
Om de kwaliteit te kunnen meten beschikt Google over een aantal instrumenten.
Dankzij deze instrumenten is het mogelijk om te kijken wat de bezoekers op je website doen en hoelang ze op de website rondkijken.
Wanneer een persoon snel de website wegklikt dan is dit voor Google een signaal dat de inhoud niet relevant genoeg is met als gevolg dat de website in de zoekresultaten gaat zakken.

Tweede SEO tip: website gebruiksvriendelijk

Maak je website gebruiksvriendelijk. De laadtijd van de website, vooral op een mobiele telefoon, duurt een stuk langer wanneer je gebruik maakt van grote afbeeldingen.
Daarnaast is een responsive website ook gebruiksvriendelijker. Dit komt doordat deze zowel op mobiel, tablet en op een desktop pc juist wordt weergegeven.
Hiervoor gaat Google je zeker belonen. Een goede SEO tip dus!

Derde SEO tip: Zorg voor links naar je website

backlinks-naar-website

Probeer uit te sluiten dat je met iedereen links gaat ruilen. De reden hiervan is dat dit geen positieve invloed zal hebben op je website. Je gaat zonder twijfel door diverse partijen benaderd worden die graag een linkruil met je willen waarmaken. Vaak hebben ze al een mooi verkoopverhaal klaar staan waarbij ze vertellen hoe handig dit zou kunnen zijn. 9 van de 10 keer sta je hier niet voor open.
Vaak is het niet zo’n probleem, een linkje naar je site, maar vaak ben je niet de enige persoon die een link ontvangt van dezelfde pagina.
Het gevolg hiervan is dat je vaak je eigen link terugvindt op een pagina die weinig of niets toevoegt op internet en daarnaast veel te veel links bevat.
Dit is een extra waardevolle SEO tip omdat verschillende (startpagina achtige) links een negatieve invloed hebben.